CeritaKu

Senin, 21 Januari 2013

SHALAT ANISIL QOBRI

“SHALAT ANISIL QOBRI”
Lewih rekasa-rekasane Mayit lan susah-susahe mayit iku ora koyo mbengi kapisan ono ing jero  kubur, mulo siro podo melasono marang wong-wong Mu’min kang podo mati sarono disodaqoih , dene kanggone wongkang ora biso nyodaqoih supoyo nglakoni shalat rong rekangat (ba’dal Magrib) /Anisil Qobri
Tata Cara shalat:
Shalat dua rekaat shalat seperti shalat  biasa pada umunya akan tetapi setelah baca fatikhah membaca
1.     Ayat Qursi 1x
2.     Al hakumut takatsur 1x
3.     Qulhuwallohu ahad 11x
4.     Qul Falaq 1x
5.     Qul Nas 1x
Bacaan niat sebagai berikut:
اصلى سنة لانيس القبر ركعتين لله تعالى.

“ Niat ingsung shalat anisil Qobri rong rekaat krono Allah ta’ala”

Kemudian setelah salam membaca do’a sebagi berikut:

اللهم انى صليت هذه الصلاة وتعلم ما اريد. اللهم ابعث ثوابها الى روح........بن.......

Ya Allah, kulo nindaaken meniko shalat panjenengan toh mangertos ingkang kulo pengajengaken. Ya Allah kersoho panjenengan ndugiaken ganjaranipun meniko shalat datang ruh ipun ……bin….( sebut nama si Mayit)”.
Ditambaih do’a sebagi berikut
اللهم انه  (ها) نزل بك وانت خير منزل بك به (ها)
Mangko sa’nalikone  gusti Allah ngutus sewu malaikat, siji-sijine malaikat iku podo enggawa Nur/ cahaya lan hadiayah teka maring qubure mayit mau perlu ngaring-ngaring lan menghibur wiwit wektu iku hinggo tutuge dina qiyamat. Kejobo iku gusti Alah paring khasanah maring wongkang nglakoni shalat mau podo karo wilangane barang-barang kang keno sorote serngenge. Lan derajate wong mau di ungghaken ngati sewu derajat, lan keparingan ganjaran pada ganjarane nglakoni haji umroh kaping sewu. Lan digaweaken sewu negoro ono ing suwargo, sero keparingan ganjarane sewu wongkang mati syahd, lan keparingan penganggo sandangan sewu.


Nb: Ngapuntene sanget kulo teksih belajar, mbok onten sing salah tulung dileresaken
By: Khusnul Khotimah